Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym

IMG_9166

Uwielbiam klasyczną zupę pomidorową. Dzisiaj postanowiłam ją jednak trochę odmienić i dodać do niej mały akcent w postaci mleka kokosowego.

 

Składniki:

 

puszka pomidorów

120 ml mleka kokosowego

bulion warzywny

1 cebula

oliwa z oliwek

natka pietruszki

makaron

 

Wykonanie:

 

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Podsmaż chwilę na oliwie z oliwek, następnie połącz z pomidorami. Smaż chwilę, po czym dodaj mleko kokosowe i bulion. Całość zagotuj. Gotową zupę podaj z makaronem i natką pietruszki.

1 Comment on Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym

  1. polly
    9 maja 2016 at 11:30 (1 rok ago)

    Pycha!

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *