Wegetariańskie panini z roszponką

Panini to typ włoskiej przyrządzanej na ciepło. Jest ona pyszna i chrupiąca, do tego można przygotować ją w niecałe 10 minut. Dzisiaj w wersji wegetariańskiej.

 

Składniki:

 

1 ciabatta

2 plastry żółtego sera

pomidor

zielony ogórek

roszponka

mały jogurt naturalny

czosnek

bazylia i oregano

 

Wykonanie:

 

1. Ciabattę przekrój wzdłuż, ale tak żeby nie została ona przekrojona do samego końca. Włóż do środka wyłącznie ser i tak przygotowaną kanapkę zgrilluj z obu stron aż zrobi się chrupiąca. W międzyczasie możesz przygotować sos: do jogurtu naturalnego dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz bazylię i oregano.

2. Gotową ciabattę posmaruj sosem i wsadź do środka plastry ogórka, pomidora oraz roszponkę.

3 komentarze on Wegetariańskie panini z roszponką

  1. polly
    20 lutego 2016 at 11:33 (2 lata ago)

    Wygląda pysznie! 🙂

    Odpowiedz
  2. MrsCaroline
    21 lutego 2016 at 21:13 (1 rok ago)

    Już jutro u mnie na śniadanie, wygląda przepysznie !

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *