Pizza z salami, pieczarkami i cebulą

pizza

Kolejna odsłona mojego pizzowego festiwalu to pizza z salami, pieczarkami i cebulą. Nie wiem jak Wy, ale ja jestem bardzo głodna.

 

Składniki:

 

składniki na ciasto

składniki na sos na spód pizzy

salami

ser

pieczarki

cebula

rukola

oliwa

 

Wykonanie

 

1. Ciasto do pizzy przygotuj według tego przepisu, następnie rozwałkuj i ułóż na przetartej oliwą formie do pizzy.

2. W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 250 stopni.

3. Gotowy placek posmaruj najpierw przecierem pomidorowym. Następnie połóż starty ser, plasterki salami, pieczarki, cebulę i rukole.

4. Pizze piecz ok. 12 minut, aż boki będą lekko zarumienione.

4 komentarze on Pizza z salami, pieczarkami i cebulą

  1. Małgorzata Herdzik
    8 lutego 2016 at 15:09 (2 lata ago)

    Pizza z rukolą? Tego jeszcze nie próbowałam 😉 Brzmi i wygląda przepysznie 😉

    Odpowiedz
  2. MrsCaroline
    8 lutego 2016 at 19:39 (2 lata ago)

    Uwielbiam pizzę z rukolą, ostatnio na każdej mojej pizzy jest obecna, a odkąd jestem w ciąży jestem wprost uzależniona od pizzy 🙂 wypróbuję Twój przepis:)

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      9 lutego 2016 at 09:21 (2 lata ago)

      Ja całe życie jestem uzależniona od pizzy 🙂

      Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *