Burrito z mięsem mielonym i fasolą

IMG_8833

Dzisiaj zabiorę Was do Meksyku i zdradzę przepis na przepyszne burrito z mięsem mielonym i fasolą. Jesteście gotowe?

 

Składniki:

 

mięso mielone (wieprzowo-wołowe) 250 g

czerwona fasola 100 g

mała puszka kukurydzy

czosnek

cebula

ostra papryka

mały przecier pomidorowy

tortille

 

Wykonanie:

 

1. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę, podsmaż razem z czosnkiem na patelni. Dodaj mięso, przypraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie połącz z przecierem pomidorowym, fasolą, kukurydzą i pokrojoną w kostkę czerwoną papryką. Gotuj aż farsz zgęstnieje.

2. W międzyczasie przygotuj tortille, na środek nałóż farsz i zawiń w rulon. Włóż do opiekacza aż lekko się zarumienią.

 

5 komentarzy on Burrito z mięsem mielonym i fasolą

  1. Marlena
    18 kwietnia 2016 at 16:49 (1 rok ago)

    Wygląda przepysznie, koniecznie muszę zrobić 🙂

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      18 kwietnia 2016 at 17:27 (1 rok ago)

      Polecam 🙂

      Odpowiedz
    • cosmos direkt versicherung rürup
      2 lutego 2017 at 17:13 (7 miesięcy ago)

      Haha sista matchen mot MFF är kittlande alltsÃ¥. Hela säsongen kan bli en stor prolog till den huvudrätten…Men den här gÃ¥ngen fÃ¥r vi gärna vinna "finalen" om det blir en sÃ¥dan…

      Odpowiedz
  2. buszek
    21 kwietnia 2016 at 12:18 (1 rok ago)

    znam to danie i bardzo je sobie cenie, tylko nie mam opiekacza i tortille podpiekałam na pateli

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      22 kwietnia 2016 at 07:23 (1 rok ago)

      🙂

      Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *