ZUPA KOPERKOWA Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI

IMG_3551

Dzisiaj mam dla Was przepis na zupę koperkową z jajkiem i ziemniakami. To jeden z moich pomysłów na szybki, letni obiad, który przy okazji jest dla mnie powrotem do dzieciństwa.

 

Składniki:

800 ml wody

2 skrzydełka kurczaka

natka z pietruszki

pęczek kopru

2 jajka

3 ziemniaki

2 łyżki masła

1/4 szklanki mleka

sól i pieprz

 

Wykonanie:

1. Umyj dokładnie skrzydełka i natkę, następnie gotuj 30 minut w osolonej wodzie.

2. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w małą kostkę. W międzyczasie ugotuj na twardo jajka oraz posiekaj koper.

3. W garnku rozgrzej masło i zarumień na nim lekko ziemniaki, dodaj koper, smaż chwilę cały czas mieszając. Następnie dodaj wywar ze skrzydełek i gotuj jeszcze 20 minut.

4. Zupę przypraw solą i pieprzem, wlej mleko i zagotuj. Gotową zupę podaj z jajkiem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *