Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami

IMG_9428

Makaronowe zapiekanki mogłabym jeść bez końca, sycące, smaczne, idealne na późny obiad i kolacje.

 

Składniki:

 

250 g makaronu świderki

1 kiełbasa

żółty ser

1 cebula

2 łyżki koncentratu

7 niedużych pieczarek

zioła prowansalskie

sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

1. Makaron ugotuj al dente i przełóż do miski. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, następnie dodaj cebulę i pieczarki. Pod koniec smażenia dodaj 2 łyżki koncentratu.

2. Połącz makaron z sosem i wymieszaj, całość przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp startym żółtym serem i zapiecz aż ser się rozpuści.

3 komentarze on Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami

  1. Ania
    4 lipca 2016 at 12:31 (1 rok ago)

    Wygląda smakowicie!

    Odpowiedz
  2. Asia
    4 lipca 2016 at 15:25 (1 rok ago)

    Ale pyszności 🙂

    Odpowiedz
  3. Hania
    4 lipca 2016 at 18:03 (1 rok ago)

    Fajny przepis

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *