Tortille z rukolą i sosem czosnkowym Folwark

Uwielbiam tortille pod każdą postacią. Dzisiaj towarzystwa dotrzymuje im rukola oraz pyszny i idealnie majonezowy czosnkowy sos Folwark. To doskonała i szybka alternatywa do sosów przygotowanych samodzielnie.

 

Składniki:

 

4 pszenne tortille

400 g filetu z kurczaka

1 łyżka płynnego miodu

1 łyżka musztardy Dijon

sos czosnkowy Folwark

rukola

pomidor

ogórek zielony

czerwona cebula

 

Wykonanie:

 

1.  Kurczaka pokrój w małe kawałki i zamarynuj w marynacie z musztardy i miodu na całą noc. Następnego dnia usmaż na niewielkiej ilości oleju lub oliwy.

2.  Na tortilli ułóż kurczaka, rukole oraz pokrojoną cebulę, pomidora i ogórka. Całość polej sosem czosnkowym Folwark (do kupienia tutaj), zwiń i zapiecz na grillu elektrycznym aż pojawią się brązowe paski.

Więcej sosów Folwark znajdziecie tutaj.

 

 

8 komentarzy on Tortille z rukolą i sosem czosnkowym Folwark

    • Polinefashion
      3 sierpnia 2017 at 07:59 (4 miesiące ago)

      Koniecznie 🙂

      Odpowiedz
  1. Magdalena Grzebieniak
    29 lipca 2017 at 22:57 (5 miesięcy ago)

    Jeju jak to pysznie wygląda *.* Po powrocie z obozu muszę przetestować 😀

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      3 sierpnia 2017 at 07:59 (4 miesiące ago)

      Daj znać jak wyszło 😉

      Odpowiedz
    • Polinefashion
      3 sierpnia 2017 at 08:00 (4 miesiące ago)

      Super! 🙂

      Odpowiedz
  2. Domka
    9 sierpnia 2017 at 22:53 (4 miesiące ago)

    jak ja kocham tortille <3
    pyszny pomysł na ciekawy obaidek 😀

    Odpowiedz
  3. maobmaze
    10 sierpnia 2017 at 09:00 (4 miesiące ago)

    Narobiłaś mi smaka! 🙂
    Pozdrawiam, maobmaze.blogspot.com

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *