Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

IMG_4066

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

450 gram mrożonego szpinaku

130 gram sera feta

tarty ser

2 łyżki śmietany 18%

3 ząbki czosnku

sól, pieprz

 

Wykonanie:

1. Szpinak podsmaż na patelni, poczekaj, aż woda odparuje. Dodaj zmiażdżony czosnek, śmietanę oraz pokruszoną fetę. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Całość wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.

2. Przestudź masę szpinakową (powinna być letnia). Wyłóż powstałą masę na płat ciasta francuskiego, posyp tartym serem i zwiń w rulon.

3. Pokrój rulon na plastry i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *