Sałatka z zupek chińskich z szynką

sałatka z zupek chińskich

Składniki:

2 zupki chińskie (ja użyłam Złoty Kurczak – Vifon)

1 puszka kukurydzy

3 ogórki konserwowe

szynka

połowa czerwonej papryki

majonez, ketchup, sól, pieprz, tabasco

 

Przepis:

1. Pokruszony makaron z zupek zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut. Następnie odsącz go na sitku, wrzuć do miski i dodaj jedną przyprawę z zupek.

2. Odsącz z zalewy kukurydzę, a ogórki, szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Całość wrzuć do miski z makaronem i wymieszaj.

3. Dodaj kilka łyżek majonezu i ketchupu oraz przyprawy (sól, pieprz) do smaku. Ja z racji tego, że jestem fanką ostrego jedzenia dodaję też kilka kropel tabasco.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *