Mini parówki w cieście francuskim

IMG_0098

Parówki w cieście francuskim to jedna z najsmaczniejszych imprezowych przekąsek. I choć nie jest może zbyt zdrowa, to raz na jakiś czas z chęcią pozwalam sobie na jej przygotowanie.

 

Składniki:

 

opakowanie parówek

ciasto francuskie

1 jajko

mak

 

Wykonanie:

 

Parówki przekrój na 3 mniejsze części, każdą z nich natnij krzyżykiem na końcach. Płat ciasta pokrój na paski o szerokości 1 cm i owiń parówki. Tak przygotowane połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp makiem. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni.

 

5 komentarzy on Mini parówki w cieście francuskim

  1. Pola
    29 sierpnia 2016 at 11:12 (11 miesięcy ago)

    Wygląda pysznie! Świetny przepis

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      29 sierpnia 2016 at 17:33 (11 miesięcy ago)

      Dziękuję 🙂

      Odpowiedz
  2. kosmetykofanki
    29 sierpnia 2016 at 13:35 (11 miesięcy ago)

    Ale smakowicie wyglądają 🙂 Uwielbiam paróweczki więc chętnie wypróbuje przepisu 🙂

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      29 sierpnia 2016 at 17:33 (11 miesięcy ago)

      Polecam 😉

      Odpowiedz
  3. Hania
    31 sierpnia 2016 at 20:54 (11 miesięcy ago)

    wyglądają apetycznie

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *