Makaron ze szpinakiem i fetą

IMG_1749

Kiedy byłam małą dziewczynką, szpinak kojarzył mi się z najgorszym złem tego świata. Po latach stwierdzam, że zmora mojego dzieciństwa jest nie tylko zdrowa, ale też pyszna. Dzisiaj szpinak z makaronem jest jednym z moich najszybszych i najpyszniejszych  obiadów.


Składniki na ok. 2 porcje:

250 gram mrożonego szpinaku

200 gram makaronu penne

pół opakowania sera feta

1 ząbek czosnku

suszone pomidory

mały jogurt naturalny

pieprz i sól

2-3 łyżki oliwy lub oleju

 

Wykonanie:

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

2. Wlej oliwę/olej na patelnie i wyłóż zamrożony szpinak. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Kiedy szpinak jest już prawie gotowy wrzuć jeszcze suszone pomidory, jogurt oraz fetę. Całość zagotuj i połącz z makaronem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *