Makaron w sosie pomidorowym z fetą

Uwielbiam pomidory, fetę i makaron, a gdyby tak połączyć te trzy składniki w jedno danie. Jesteście ciekawe co z tego wyszło? Pysznie wyszło.

 

Składniki:

 

250 g makaronu świderki

passata pomidorowa

2 pomidory

1 cebula

2 ząbki czosnku

oliwa z oliwek

feta

zioła prowansalskie, pieprz i sól

 

Wykonanie:

 

1. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę, następnie podsmaż na złocisty kolor i dodaj pomidorową passatę i pokrojone w kostkę pomidory bez skórki (najlepiej jest je sparzyć wcześniej gorącą wodą).

2. Duś wszystko ok 7 minut, następnie dodaj fetę. Gotowy sos połącz z makaronem ugotowanym al dente. Bon appetit!

 

3 komentarze on Makaron w sosie pomidorowym z fetą

  1. Agus
    23 marca 2016 at 18:55 (2 lata ago)

    Coś co uwielbiam:) Pysznie i prosto

    Odpowiedz
    • Polinefashion
      24 marca 2016 at 13:04 (2 lata ago)

      <3

      Odpowiedz
  2. SEO
    5 kwietnia 2016 at 20:16 (1 rok ago)

    I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else encountering issues with your site.
    It appears as if some of the written text in your content are running off
    the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them
    too? This could be a issue with my internet browser because
    I’ve had this happen before. Many thanks

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *