Impresja

IMG_0130

Składniki na krem:

krem do karpatki

kwaśny dżem

orzechy włoskie

kilka cukierków Michałków

4-5 kropli aromatu migdałowego

 

Składniki na ciasto:

1 kostka masła lub margaryny

2-3 łyżki śmietany

3 łyżki miodu

1/2 szklanki cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

1 opakowanie proszku do pieczenia

3 szklanki mąki

3 żółtka + 1 całe jajko

 

Wykonanie:

Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 4 części. Każdy placek piecz osobno 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Zrób krem do karpatki zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu i połącz go z aromatem migdałowym. Na spód ciasta wyłóż warstwy, kremu, ciasta, dżemu ciasta z kremu, startych orzechów i znowu ciasta kremu i startych orzechów. Wierzch ciasta posyp posiekanymi cukierkami. Ciasto włóż do lodówki

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *