Conchiglie z boczkiem i suszonymi pomidorami

IMG_3876

Conchiglie, czyli makaron w kształcie muszelek to idealny pomysł na szybki obiad. Dzisiaj postanowiłam połączyć go z pieczarkami, boczkiem i suszonymi pomidorami. Wyszło pysznie!

 

Składniki:

20 dag wędzonego boczku

25 dag makaronu conchiglie

3 łyżki suszonych pomidorów z zalewy

1 cebula

6 pieczarek

1 ząbek czosnku

sól, pieprz, oregano

 

Wykonanie:

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Boczek pokrój w kostkę i zarumień na patelni.

2. Dodaj pokrojoną drobno cebulę, pieczarki, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż wszystko razem przez chwilę a następnie wymieszaj z makaronem. Całość przypraw solą, pieprzem i oregano.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *