Bruschetta z pomidorami i serem

IMG_0133

Lato w pełni, a jak lato to także pomidory. Znudzona jedzeniem kanapek z masłem, cebulą i pomidorom, które są moim narodowym daniem od wczesnego dzieciństwa, postanowiłam wykorzystać pomidora trochę inaczej.

 

Składniki:

 

bagietka

pomidory

ser

ząbek czosnku

szczypiorek

oliwa z oliwek

 

Wykonanie:

 

1. Bagietkę pokrój na kawałki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w drobną kostkę i odsącz z nadmiaru soku. Następnie wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem i ziołami.

2. Każdy kawałek bagietki natrzyj ząbkiem czosnku i skrop oliwą z oliwek. Następnie połóż kawałki pomidorów i posyp żółtym serem. Tak przygotowane grzanki podpiekaj w nagrzanym piekarniku aż lekko się zarumienią.

 

4 komentarze on Bruschetta z pomidorami i serem

  1. Olka
    4 sierpnia 2016 at 09:11 (1 rok ago)

    Ale narobiłaś mi smaka, czy ktoś widział moje śniadanie?

    Odpowiedz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *